Τα στερεότυπα είναι αστεία γιατί είναι αληθινά!

Όταν βλέπουμε τα πράγματα “εκ των έξω” και όχι μόνο “εκ των έσω” ένα είναι σίγουρο: ότι μπορούμε να τα δούμε σφαιρικά, περισσότερο αντικειμενικά και πολύπλευρα. Και λέω “μπορούμε” γιατί δεν αρκεί ή πραγματικότητα να ξετυλίγεται μπροστά μας, αλλά να έχουμε τη δυνατότητα να τη “δούμε”, να την αναγνωρίσουμε και αποδεχτούμε, όχι αναγκαστικά γιατί θέλουμε να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε, ή να συγκρίνουμε τη δική μας πραγματικότητα με την πραγματικότητα των άλλων, αλλά γιατί θέλουμε να μάθουμε  από τη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Γιατί άλλοίμονο αν ο κόσμος ήταν ίδιος και είχε την ίδια γνώμη, άποψη και στάση με την δική μας….Τότε δεν θα υπήρχε εξέλιξη και όλα θα ήταν ανυπόφορα βαρετά!!!  

Μπράβο στην Κατερίνα Βρανά! και σε όλες τις Κατερίνες, Μαρίες, Αννες, Δέσποινες, Ιωάννες, Ευγενίες…που μαθαίνουν να ζουν εκτός Ελλάδας και να προσδιορίζουν, αξιολογούν και αντιλαμβάνονται καλύτερα, απλά και ρεαλιστικά τον κόσμο μας!!! 

Μπράβο στα νέα παιδιά που μας μαθαίνουν έτσι απλά, έξυπνα και με χιουμοριστική διάθεση  να βλέπουμε τον κόσμο μέσα και από δική τους φρέσκια ματιά και αντίληψη, που μας φέρνει πιο κοντά στο μέλλον. Ας δούμε, ας ακούσουμε και ας καμαρώσουμε την stand up comedian Katerina Vrana από την ομιλία της στο Tedx Talks της Θεσσαλονίκης. 

Featured Image Found on elizabethannedesigns.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s