‘Εκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στα Κύθηρα

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών και την Ομάδα Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, μερίμνησαν για την μεταφορά της  Έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στα Κύθηρα από 11 Αυγούστου-19 Σεπτεμβρίου.

Το κόστος της μεταφοράς και η τοπική οργανωτική υποστήριξη θα καλυφθεί από το Επαρχείο, του Δήμου  Κυθήρων και  από τοπικούς φορείς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης,  στα οποία θα παρευρεθεί ο Υφυπουργός Παιδείας Καθηγητής Ιωάννης Πανάρετος, θα γίνουν στις 11 Αυγούστου και ώρα 20.30 μμ στον Ποταμό Κυθήρων.  Στις 19 Αυγούστου η έκθεση θα μεταφερθεί στην Χώρα όπου θα παραμείνει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα και στους μαθητές των σχολείων του νησιού να την επισκεφθούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, να γνωρίσουν  τα τελευταία αποτελέσματα της διερεύνησης του Μηχανισμού, που ανακαλύφθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας», επισημαίνει ο Υφυπουργός Παιδείας.

Πηγή: http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=2416

Πρόσφατα έγινε δυνατή η μελέτη του Μηχανισμού με την χρήση σύγχρονων μηχανημάτων που σχεδιάστηκαν ειδικά για την μελέτη των θραυσμάτων του Μηχανισμού, η οποία οδήγησε σε πρωτοφανή ευρήματα. «Χάρη σε αυτήν την έρευνα γνωρίζουμε τώρα με βεβαιότητα ότι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτελεί μια μηχανική μικρογραφία του Αρχαίου Σύμπαντος», δηλώνει ο κ. Ιωάννης Μπιτσάκης, μέλος  της Ομάδας Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, και του Προγράμματος Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Επιστημών και της Τεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Η έκθεση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, του υπολογιστή του αρχαίου σύμπαντος, θα θέσει τα πλέον σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν την ερευνητική κοινότητα σήμερα και που υπόσχονται να συνεχίζουν να συναρπάζουν στο μέλλον το ελληνικό και το διεθνές επιστημονικό κοινό, σημειώνει ο Πρόεδρος του Ιωνικού Κέντρου κ. Ισίδωρος Κιολέογλου.

Εγκαίνια: 11 Αυγούστου, 20.30 μμ.

Διάρκεια Έκθεσης: 11 Αυγούστου – 19 Σεπτεμβρίου

Χώρος και ώρες Λειτουργίας:

  • Πνευματικό Κέντρο Ποταμού (11 – 16 Αυγούστου)
  • Αίθουσα Κυθηραϊκού Συνδέσμου, Χώρα (19 Αυγούστου – 19 Σεπτεμβρίου)

Featured Photo found: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s