Όπου φύγει – φύγει ο φιλαράκος

Σιωπηλή διαδήλωση 2009

Μαύρισε η πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή το βράδυ, από κυρίως νέα παιδιά, που σιωπηλά και ειρηνικά στάθηκαν με τα μάτια στραμμένα  στη Βουλή των Ελλήνων να απαιτήσουν  προγράμματα, λύσεις,  πρόνοια,  για να μη θρηνήσουμε άλλα  καμένα δένδρα.

Άσπρισε  η ψυχή μας, γιατί είδαμε ότι αυτά τα παιδιά δεν μασάνε…. ξέρουν καλά τι πρεσβεύει η κοινωνία που τους δημιουργήσαμε  και λένε ΟΧΙ στην υποκρισία, όχι στην μοιραία υποταγή, όχι στη μιζέρια, όχι στη μαυρίλα, όχι στις σάπιες συνειδήσεις. Λένε ΝΑΙ στο πράσινο, το γαλανό, το λευκό, το καθάριο που μας έδωσε η γη και η φύση.

Τόλμησε να μπει στο πλήθος των απροκάλυπτων και ενσυνείδητων νέων και ένας κομματικός, όχι με τη σημαία του, αλλά με μια σακούλα χρωματιστά χαρτάκια που σκόρπαγε στο δρόμο…. Αλλά δεν κατάφερε να προπαγανδίσει.

«Γιατί φίλε ρίχνεις χαρτιά στο δρόμο; Είναι μέσα στο πρόγραμμα της οικολογικής σας πολιτικής;»

«Εντάξει, εντάξει – αποκρίθηκε ένας νεαρός με μακριά κοτσίδα – δεν πειράζει τα μαζεύω εγώ για λογαριασμό του», και έσκυψε και μάζευε όλα τα χρωματιστά, κομματικά χαρτάκια από το δρόμο….

«Καλά, καλά – πετάγεται ένας άλλος –  ξέρουμε, ξέρουμε φιλαράκι εσείς δεν φταίτε, το δικό σας κόμμα δεν φταίει…. Φταίνε οι Άλλοι

Κόμματα να μη λέμε, υπολήψεις να μη θίγουμε….

Και όπου φύγει,  φύγει ο φιλαράκος!!!!

Οι νέοι ζήτησαν την Παρασκευή το βράδυ στη Βουλή  διέδοξο στον καμένο δρόμο και τα αδιέξοδα που τους  δώσαμε να περπατήσουν.

Ελπίζουμε να μην  πατήσουν και αυτοί στα καμένα, όπως καταπατήσαμε εμείς.

Photo Found on flickr.com 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s