“Ζήστε τη ζωή που ονειρεύεστε εσείς και όχι οι άλλοι”

 

 

 

"Woman at the Window at Figueres" (1926), Salvador Dali
“Woman at the Window at Figueres” (1926), Salvador Dali

Ποτέ δεν είναι αργά, ούτε πολύ νωρίς, όταν θελήσουμε να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας.

Άλλωστε αν δεν υπήρχαν οράματα δεν θα υπήρχε λόγος για έρευνα, χώρος για δράση και προοπτική για το μέλλον. Μπορεί να χορτάσαμε από λόγια, χωρίς αυτά όμως δεν θα υπήρχε έκφραση, και λόγος για πράξη. Εν αρχή είναι ο λόγος…αρκεί να ακολουθούν τα έργα.
Θητεύουμε σε μια κοινωνία που μας μαθαίνει καi τη μαθαίνουμε με ημερομηνία λήξης.

Αποφοιτούμε από τα θρανία της γνώσης…τα γραφεία της δουλειάς…τα εργοτάξια. Τι μαθαίνουμε από τα “μαθήματά” μας και τι αφήνουμε στη νέα γενιά είναι το ζητούμενο.

Τι λέμε σήμερα στη γενιά που αποφοιτεί από το Γυμνάσιο, το Λύκειο, τη Σχολή, το Πανεπιστήμιο; Ας τους αφήσουμε τουλάχιστον την αισιοδοξία μας. Και αν αισιοδοξία δεν διαθέτουμε, ας κάνουμε τόπο στα ονειρά τους. Είναι το μεγαλύτερο κληροδότημα και δεν έχει ημερομηνία λήξης.

 Ζήστε τη ζωή που ονειρεύεστε εσείς και όχι οι άλλοι. Η επιλογή είναι δική σας», δήλωσε ο Πρόεδρος των Αποφοίτων του Athens Campus του University of Indianapolis (UIndy Athens), Βοηθός Γενικός Διευθυντής της EFG Eurobank Ergasias S.A., κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, κατά την ομιλία του προς τους αποφοίτους  του UIndy Athens, παροτρύνοντάς τους να μη περνούν το χρόνο τους χωρίς να μαθαίνουν  και να δημιουργούν κάτι καινούργιο. Αν βρείτε συνεργάτες βολεμένους, μην αντιγράψετε τη συμπεριφορά τους. Να είστε διαφορετικοί, καινοτόμοι, δημιουργικοί και ανοιχτοί σε νέες ιδέες και αντιλήψεις. Μη συμβιβάζεστε με τίποτα άλλο παρά να είστε οι καλύτεροι. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και τη σκληρή δουλειά, τότε έχετε στα χέρια σας το διαβατήριο της επιτυχίας».

Μη σπαταλάτε το χρόνο σας ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου, τη ζωή  που άλλοι σας υπαγορεύουν. Μην αφήνετε να είναι η γνώμη τους πιο δυνατή από τη δική σας εσωτερική φωνή.  Και το πιο σημαντικό, έχετε το κουράγιο να ακολουθείτε το δρόμο της καρδιάς σας, και αν δεν τον έχετε βρει ακόμη, συνεχίστε να  ψάχνετε. Θα αντιληφθείτε τη στιγμή της ανακάλυψης. Αν παρ’ όλα αυτά,  βρεθείτε σε μια δουλειά που δεν είναι των ονείρων σας. Μη χάσετε την πίστη σας. Μην αφήνετε το χρόνο να περνά  μακριά από τη μάθηση και τη δημιουργία. Σε κάθε δουλειά μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Κάντε το καλύτερο που μπορείτε και τότε θα αισθανθείτε πραγματική ικανοποίηση γιατί συμβάλλετε θετικά στην εξέλιξη και ανάπτυξη», είπε προσφέροντας  τη συμπυκνωμένη γνώση και πολύτιμη εμπειρία του στους αποφοίτους, ο κ. Γιαννακλής.

Είναι ευχάριστο να ακούς από νέους ανθρώπους με ποιοτική και ποσοτική εμπειρία στην επαγγελματική τους καριέρα να μιλούν για όνειρα και για δρόμους της καρδιάς. Είναι για όλους μας μια “νότα” αισιοδοξίας, ειδικά όταν προέρχεται από ανθρώπους που κάνουν πράξη τα όνειρά τους, πιστεύουν στη διαφορετικότητα και ευελιξία και έχουν το δικαίωμα να μιλούν για αυτά, όχι από την πλευρά του ονειροπόλου, αλλά του πρακτικού ιδεαλιστή. Ας τον «ακούσουμε» με την καρδιά μας. Θα λάμψει το μέλλον που χρωστάμε στα παιδιά μας.

 

Ανθή Καλομοίρη

Featured Photo Found on demilked.com 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.